Skoči na glavno vsebino

Ekonomski tehnik SSI

EKONOMSKI TEHNIK SSI                            

Gimnazija in srednja šola Kočevje izvaja prenovljeni program Ekonomski tehnik. Ta vključuje štiri obvezne strokovne  module: poslovni projekti, poslovanje podjetij, ekonomika poslovanja in sodobno gospodarstvo. V izbirnem delu je šola izbrala module materialno knjigovodstvo, komercialno poslovanje in zavarovalne storitve. V izbirnem delu odprtega predmetnika smo izbrali informatiko in matematiko glede na potrebe dijakov pri študiju. Program omogoča pridobitev izobrazbe pete stopnje in daje po zaključku naziv ekonomski tehnik/tehnica.

Primeren je za dekleta in fante, ki želijo v bodočnosti delati na ekonomsko-administrativnem področju in imajo za vpis v program primeren uspeh v osnovni šoli.

Izobraževanje traja 4 leta. V času šolanja dijakinje/dijaki osvojijo teoretična in praktična znanja za delo v proizvodnih in storitvenih dejavnostih, spoznajo metode in tehnike knjigovodstva, informacijski sistem, dokumentacijo podjetja, pravne osnove svojega dela ipd.

Poklic ekonomskega tehnika pokriva široka področja zaposlovanja, saj omogoča zaposlitev na najrazličnejših delovnih mestih: v gospodarskih in družbenih dejavnostih, računovodskih službah, plačilnem prometu, bančništvu, davčni upravi, špediterstvu, carinarnicah, zavarovalništvu ipd.

Predmetnik

(Visited 7 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost