Skoči na glavno vsebino

Poslovni načrt dosegel drugo mesto na državnem tekmovanju

20130423 102815

V četrtek, 25.4.2013 smo se dijaki 3.D razreda Gimnazije Kočevje, ki obiskujemo predmet podjetništvo pod vodstvom profesorice Ivane Ciglič udeležili 17. državnega tekmovanja Mladi podjetnik na fakulteti za podjetništvo Gea College v Ljubljani.
Najprej smo se razdelili v 3 skupine in vsaka skupina je ustanovila svoje podjetje. Prva skupina se je imenovala Podjetje TRI-STAB d.o.o (Tajda, Kujtime, Leonora), druga Marmelada (Barbara, Ilona, Maruša, Martin) in tretja Čudežne roke s.p. (Agata, Alije, Tina, Anja). Potem je vsaka posamezna skupina izdelala poslovni načrt, v katero so bili vključeni predstavitev podjetja, panoga dejavnosti, tržna raziskava, finančni načrt.
Ko smo zaključili z izdelavo poslovnih načrtov, jih je profesorica poslala na Gea College, da so jih sodniki pred tekmovanjem pregledali in ocenili.

Na tekmovanju je sodelovalo 27 skupin. Bili smo razdeljeni, saj so predstavitve potekale v dveh učilnicah.

Začelo se je ob 9.45. Predstavitve so trajale približno 2 uri in pol, nato je sledil kratek premor. Po premoru so se predstavitve nadaljevale in končali smo okoli 14.00. Zopet se je začel odmor, in imeli smo približno pol ure prostega časa pred razglasitvijo štirih polfinalistov.
Polfinalisti so bili: Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica (GLASBENA ŠOLA SIMFONIJA), Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana (ZAPOSLITVENA AGENCIJA J&E d.o.o), Srednja ekonomska šola Maribor (ZDRAVILOMAT), uvrstila pa se je tudi naša skupina Čudežne roke s.p.

Polfinalisti smo morali svoje podjetje predstaviti še enkrat, saj so se morali sodniki odločiti za zmagovalca.

4. mesto je zasedlo podjetje GLASBENA ŠOLA SIMFONIJA, 3. mesto ZDRAVILOMAT, drugo mesto je zasedla naša skupina Čudežne roke s.p., prvi pa so bili ZAPOSLITVENA AGENCIJA J&E d.o.o.

Kljub drugemu mestu smo bili zelo veseli, da smo izmed vseh prišli tako daleč in da se je sodnikom zdela naša ideja tako zelo dobra.

dijakinja Anja Cvar

 

To je ekipa za poslovni načrt Čudežne roke s.p. , ki je dosegel 2. mesto na državnem tekmovanju 25.4. na Gea Collegeu v Ljubljani.

20130423 1027101

Na sliki so (od leve proti desni): Alije Murtezani, Tina Podgorelec, Agata Petelin, Anja Cvar.

Čestitke.

mentorica prof. Ivana Ciglič

(Visited 12 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost