Skoči na glavno vsebino

Dobrodelnost GSŠK v mesecu decembru

Pravljični december je čas veselja in sreče. Je čas, ki ga preživimo s svojimi najbližjimi in je tudi čas obdarovanja. Za večino je to najlepši mesec v letu, za mnoge pa tudi izjemno težak. Dijaki Gimnazije in srednje šole Kočevje so zato v mesecu decembru na prvo mesto postavili dobrodelnost oz. izkazovanje dobrih del.

Ljudje še vedno najbolj cenimo pozornosti, za katere vemo, da se je tisti, ki nam jih podarja, zanje potrudil. Zato smo na šoli pripravili več kot 70 unikatnih novoletnih voščilnic, ki smo jih razdelili na mestnih ulicah, s čimer smo marsikateremu občanu polepšali dan in narisali nasmeh na obraz. Poudariti pa je potrebno, da je bilo veselje obojestransko, saj so dijaki v zahvalo prejeli lepo besedo in pohvalo.

Da tudi v mesecu decembru nismo pozabili na naše okolje, smo se odločili za akcijo pod geslom: USTVARJAJ BOLJŠI SVET! IMEJ SVOJO VREČKO!, katere glavni namen je bil zmanjšanje uporabe plastičnih vrečk in osveščanje ljudi o njihovi škodljivosti. Dijaki so v ta namen reciklirali stare bombažne majice, iz njih izdelali bombažne vrečke vseh oblik, barv in velikosti ter jih unikatno poslikali. V sodelovanju s Tržnico Kočevje smo v mesecu decembru vrečke brezplačno podeljevali mimoidočim.

Želimo, da bi si znali tudi v ostalih mesecih novega leta vzeti čas za bližnje, skrbeti drug za drugega in okolje, si medsebojno pomagati ter se razveseljevati. Včasih je dovolj že prijazen nasmeh, topla beseda ali objem, da nekomu polepšamo dan.

SREČNO 2019!

multiplikatorka POŠ
Katja Hočevar

(Visited 1 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost