Skoči na glavno vsebino

Nagovor ravnatelja

Spoštovani obiskovalci spletne strani Gimnazije in srednje šole Kočevje!

Vstopate na prenovljeno spletno stran Gimnazije in srednje šole Kočevje. Vsi zaposleni si želimo, da bi bila prenovljena stran privlačna, pregledna, predvsem pa prijazna do uporabnika.

Gimnazija in srednja šola Kočevje sta od 1. septembra 2012 ponovno združeni v enovito šolo. To ni prva združitev v njuni zgodovini, saj sta bili šoli pod isto streho že v času usmerjenega izobraževanja. Zgodovina obeh šol je častitljiva, saj sega ustanovitev Gimnazije Kočevje v leto 1872.

Tako dolga tradicija govori o zavedanju mnogih generacij pred nami, da je za napredek domačega kraja pomembna kvalitetna šola za mlado generacijo. Bogata tradicija tako govori o šoli, ki je nudila temeljno, kvalitetno izobrazbo preštevilnim generacijam na področju tehnike in družboslovja, humanistike, umetnosti in športa. Enako je znanje, pridobljeno v poklicnih programih strojništva, lesarstva, tekstilstva in na drugih področjih, nudilo osnovo za živahen razmah povojne industrije na Kočevskem.

Tudi danes namenja šola največ pozornosti in naporov temu, da ohrani in razvija tradicijo ugledne in kvalitetne srednje šole, ki pa se prilagaja današnjim pogojem dela in razvoja. Ti dajejo poudarek trajnemu znanju, modernim oblikam učenja in poučevanja ter usposobljenosti mladih za vseživljenjsko učenje. Vse to namenjamo mladim ljudem, za katere želimo, da so gibalo razvoja in delovanja naše šole in domačega kraja.

Gregor Pečan, ravnatelj

(Visited 1.093 times, 1 visits today)
Dostopnost