Skoči na glavno vsebino

Greta GAŠPARAC in Jan HARTMAN – diamantna maturanta 2014

DSC00276-1

 

Greta Gašparac in Jan Hartman sta se z velikimi črkami zapisala v zgodovino Gimnazije in srednje šole Kočevje, saj sta prva maturanta kočevske gimnazije, ki sta na splošni maturi osvojila vseh možnih 34 točk in tako postala naša prva diamantna dijaka, s svojim dosežkom pa sta se v svoji generaciji uvrstila med 25 najuspešnejših dijakov v Sloveniji, ki prihajajo iz 17 gimnazij.

Njun uspeh je odmeval tudi v širši lokalni skupnosti. Tako sta v petek, 3. oktobra 2014, na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku občine Kočevje «Tu, kjer sem doma« za svoj izjemen dosežek na maturi 2014 iz rok župana občine Kočevje, dr. Vladimirja Prebiliča, prejela plaketo občine Kočevje.

Več …

http://tvkocevje.si/to-morate-vedeti/druzba/2873-tu-kjer-sem-doma

V soboto, 4. oktobra 2014, pa sta se udeležila še sprejema odličnih maturantov na Brdu pri Kranju. Predsednik države, g. Borut Pahor, je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Stanko Setnikar Cankar, sprejel zlate maturantke in maturante splošne, mednarodne in poklicne mature, ki so na letošnji maturi dosegli vse točke. Maturanti so iz rok predsednika države prejeli simbolno darilo, sovico modrosti, ki ponazarja znanje, učenost, odprtost uma in kreativnost.

Več o sprejemu na Gradu Brdo si lahko preberete na

http://www.mizs.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/55/8921/

http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/2DD5FFB66B35B1DDC1257D67004F221C?OpenDocument

http://www.delo.si/novice/slovenija/pahor-zlatim-maturantom-vsi-vi-ste-ze-danes-vzgled.html

Ostale slike si oglejte v galeriji.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost